Свежи милиони могат да влязат в касата на Барселона благодарение на футболистие на тима


Свежи милиони могат да влязат в касата на Барселона благодарение на футболистие на тима
Снимка: Getty Images

1300 0

Испанският гранд Барселона, който изпитва сериозни финансови проблеми, може да получи инжекция от няколко милиона, благодарение на своите футболисти, които заминават за Световното първенство в Катар тази година.

Цели 16 футболисти на гранда от Каталуня ще представят своите нации на световните финали в Близкия Изток. Точно поради тази причина се очаква близо 4,3 милиона евро да влязат в касата на "Камп Ноу", твърди изданието "Sports Brief".

3 милиона евро ще бъдат гарантирани на Барселона, след края на груповата фаза. Към тях могат да бъдат добавени още 1,28 милиона към тази сума, ако Испания продължи напред в надпреварата и успее да вдигне трофея.

Ключови футболисти на "блаугранас" като Гави, Педри, Жул Кунде, Мемфис Депай, Роберт Левандовски, Серхио Бускетс и други ще представляват своите национални отбори по време на световните финали.

Барселона продължава да има дългове, които наброяват милиарди. Мнозина вярват, че всякакви пари в касата на каталуцните са повече от добре дошли. Именно поради тази криза управата на тима трябваше да освободи своя легендарен футболист - Лионел Меси, през лятото на 2021 година.

А ето кои са другите отбори, които пращат повече футболисти от Барселона на Мондиала в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички