Англия ще се опита да поправи грешките от финала на Евро 2020 за срещите в Катар: Саутгейт обръща специално внимание на дузпите


Англия ще се опита да поправи грешките от финала на Евро 2020 за срещите в Катар: Саутгейт обръща специално внимание на дузпите
Снимка: Getty Images

928 0

Английският национален отбор по футбол вече се подготвя усилено за старта на Световното първенство по футбол. Решението на националния селекционер Гарет Саутгейт за доброто представяне на „трите лъва“ е и правилното изпълнение на дузпи.

Именно заради това англичаните тренират наказателните удари, но без вратари. Дузпите се оказаха голям проблем на финала на Европейското първенство по футбол, което „трите лъва“ загубиха от Италия именно в тази решаваща фаза на срещата.

Причината Саутгейт да вкара това в тренировките е, за да могат футболистите да имат по-голямо самочувствие по време на изпълнението на дузпите. Стражът на Англия Аарън Рамсдейл разкри, че за въпросната тренировка бива използвана специално опъната мрежа. Тя покрива изцяло вратата, като оставя единствено ъглите отвортени.

„Всеки може да изпълнява дузпи“, заяви категорично вратарят. Това, върху което работят играчите на „трите лъва“, е техниката.

Първата среща на Англия е на 21-ви ноември, а катарската жега принуждава фотболистите на Саутгейт да измислят иновативни начини за охлаждане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички