(18+) Защо?! Герой на Аржентина сложи неприлично трофей на члена си (ВИДЕО)


(18+) Защо?! Герой на Аржентина сложи неприлично трофей на члена си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8249 0

Аржентина отново е световен шампион след 36 години чакане! "Гаучосите" спечелиха Световното първенство по футбол, което се проведе в Катар, след като надделяха в големия финал над актуалния първенец Франция. Двата тима завършиха 2:2 в редовното време, 3:3 след продълженията, а при дузпите "петлите" вкараха само два пъти.

Радостта при южноамериканците бе огромна след двубоя. Лионел Меси и компания подскачаха и крещяха из целия терен, като вероятно все още не са осъзнавали напълно подвига, с който се записаха в историята на страната си.

Няколко футболисти от селекцията на Лионел Скалони заслужават да бъдат отличени за представянето си на Мондиал 2022. Излишно е да споменаваме капитана Лионел Меси, преди да стигнем до вратаря. Емилиано Мартинес.

Безспорно най-голямата сила на стража идва, когато говорим за спасяване на дузпи. Той се доказа като истински специалист в това и на Копа Америка през миналата година, когато отново бе с ключова роля за трофея, и на Световното в Катар

Припомняме, че на Мондиал 2022 южноамериканската страна игра на два пъти дузпи в елиминациите. Любопитното е, че и в двата случая имаха преднина от 2:0 в редовното време, но я изпускаха. Първо това се случи на четвъртфинала срещу Нидерландия, а след това на финала с Франция.

Там "петлите" вкараха само два гола, докато аржентинците бяха напълно безгрешни и заслужено вдигнаха трофея. След това обаче Мартинес реши да изрази по по-експресивен начин радостта си, когато получи "Златната ръкавица" като поредно признание за представянето му.

Той я целуна, но след това я постави върху своето достойство. Можете да видите това му действие, уловено от хилядите камери по стадиона, във видеото по-долу в материала.

Вижте и магията на Мартинес и всеки пропуск на Франция при дузпите (ВИДЕО).

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички