Заподозреният за терористичния акт в Брюксел е бил застрелян от полицията


Заподозреният за терористичния акт в Брюксел е бил застрелян от полицията
Снимка: Getty Images/Guliver

1053 0

Полицията в Брюксел е застреляла мъж в рамките на мащабното издирване на стрелеца, който уби двама шведски граждани на 16 октомври. Именно заради това бе прекратена и квалификационната срещу Белгия - Швеция, като двата тима научили за случилото се на почивката.

След нападението Брюксел е в най-висока степен на тревога за тероризъм. Мъжът е бил застрелян в кафене в квартал Шербек, съобщават местни медии. По-рано белгийската прокуратура съобщи за инцидента, но заяви, че все още не може да потвърди дали мъжът е нападателят.

Първоначалната официална информация не разкри дали заподозреният е убит или арестуван. Твърди се обаче, че е улучен в гърдите и починал на път за болницата. Медиите разкриха и самоличността на простреляния от полицията мъж е Абдесалем Ласуед. Той е 45-годишен тунизиец, който емигрирал нелегално в Белгия.

"Простреляният вероятно е бил заподозреният и е възможно да е починал на път за болницата", заяви белгийският министър на вътрешните работи Анелис Верлинден. Тя допълни пред фламандската обществена телевизия VRT, че автоматичното оръжие, намерено у него, е същото като това, използвано при нападението от вчера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички