За Рекордите на Гинес: Мач от ОГ Монтана завърши при резултат 30:0!


За Рекордите на Гинес: Мач от ОГ Монтана завърши при резултат 30:0!
Снимка: Фейсбук

4258 0

30:0 - това не е резултат от баскетболен мач, а от футболна среща, и то по българските ширини! Двубой от Областната група на Монтана привлече вниманието на футболните фенове у нас, а крайният резултат е достоен за влизане в книгата с Рекордите на Гинес.

Лидерът в ОГ Монтана - Дунав (Лом), нанесе невиждан разгром на абсолютния аутсайдер в групата Партизан (Доктор Йосифово). За 90 минути футбол в Лом домакините успяват да отбележат 30 гола във вратата на Партизан - или средно по един гол на всеки три минути!

Осем попадения за Дунав реализира Николай Николов, а Пиер Пиеров и Мирослав Якимов вкараха по седем. Валентин Николов се отличи с хеттрик, с два гола се отчете Боби Симеонов, а с по един - Денислав Господинов, Сергей Георгиев и Богомил Василев.

Загубата за отбора от село Доктор Йосифово обаче едва ли е толкова изненадваща, след като преди този мач тимът имаше шест загуби, в които бе допуснал 51 гола. Преди да се стигне до загубата с 30:0, отборът на Партизан е паднал с резултати 0:11 и 0:13 от Дунав Цибър и Ком (Берковица).

След тази гръмка победа отборът на Дунав е лидер в подреждането с пълен актив от 21 точки, но по-голямо впечатление прави головата разлика на тима - 73:0. Битката за челната позиция обаче е оспорвана, тъй като на втората позиция е тимът на Вихър 23 (Николово), който също е с 21 пункта, но с голова разлика от "само" 43:7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички