"Господ беше с Левски": Голът в последната секунда, който попари Рейнджърс!


"Господ беше с Левски": Голът в последната секунда, който попари Рейнджърс!
Снимка: Интернет

4178 0

Преди повече от четвърт век българският гранд Левски постига един от най-големите си успехи на европейската сцена. На 29 септември 1993 година "сините" шокират шотландския колос Глазгоу Рейнджърс, като го изхвърлят от Шампионска лига с феноменален гол в последните секунди.

Всичко започва на 15 септември, когато Левски гостува в Глазгоу и губи с 3:2 в зрелищен мач, в който се разписват Даниел Боримиров и Николай Тодоров. Две седмици по-късно Рейнджърс гостува на националния стадион "Васил Левски", където отива със задачата единствено да не загуби.

Най-красивият гол в историята на Левски

В 34-ата минута Наско Сираков извежда Левски напред, но в края на първото полувреме Иън Дюрант изравнява. През втората част всичко върви по план за шотландците до 90-ата минута, когато Левски нанася своя удар с феноменален гол на голмайстора от първия мач Николай Тодоров.

Кайзера, както още наричат Николай Тодоров, поема топката и прави невероятен снаряд от сериозна дистанция, който не оставя никакъв шанс на вратаря на Рейнджърс. Близо 70 000 зрители по трибуните са пратени в екстаз, докато футболистите на Левски лудуват от радост пред погледите на спихналите гости.

Жесток Левски изхвърли Рейнджърс като гръм от синьо небе!

И до днес феновете на Левски считат попадението на Кайзера за най-красивото в европейската история на клуба. След като Рейнджърс отпада от Шампионска лига, британските издания излизат с гръмки заглавия. Daily Record пише: “Рейнджърс” аут след зашеметяващ шут в края на мача”;”Като гръм от синьо небе!”. The Independent пък определя Левски като "жесток".

Българският коментатор на срещата пък възкликва при гола на Николай Тодоров: "Господ беше с Левски в този момент!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички