За да го запазят жив: Близките на треньора на Диего от Мондиал'86 скрили за смъртта му


За да го запазят жив: Близките на треньора на Диего от Мондиал'86 скрили за смъртта му
Снимка: Getty Images/Guliver

5583 0

Големият аржентински треньор Карлос Билардо, направил "гаучосите" световен шампион през 1986-а, умишлено не е бил уведомен за смъртта на бившия му възпитаник Диего Марадона. Треньорът, помогнал на големия футболист да стигне до величието, е на 82 години и наскоро е бил опериран заради невродегенеративно заболяване. Затова семейството му се е постарало той да не научи ужасяващата новина, за да не бъде застрашено здравето му. Това разкри братът на Билардо - Хорхе. В момента селекционерът на Аржентина в периода 1983-1990 е изолиран със семейството си и се възстановява.

"Изключиха телевизора му, казаха му, че кабелът е прекъснат, до вечерта или утре, не знам какво ще му кажат след това. Той не трябва да се влошава, затова го изолираме от подобни ситуации. Когато сменяме каналите, сме много внимателни", обясни той пред "Radio Provincia".

Билардо и Марадона имаха връзка, която започнаха да изграждат по пътя към Мондиала в Мексико. В тази връзка имаше разногласия през целия им живот, но двамата си остават много важни един за друг. А по какъв брутален начин синът на Марадона Диего-младши, който е в болница заради коронавирус, е научил за смъртта на баща си вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички