Въпреки COVID-19: Над 1 милион души се сбогуват с Диего Марадона в Аржентина


Въпреки COVID-19: Над 1 милион души се сбогуват с Диего Марадона в Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver

2029 0

Смъртта на футболната икона Диего Марадона разтърси не само родната му Аржентина, но и целият свят. Правителството на южноамериканската страна прогнозира, че около 1 милион души ще вземат участие в церемонията по сбогуването с легендата.

Властите работят по организирането на церемонията, за да може тя да се осъществи по възможно най-безопасния начин на фона на пандемията от коронавирус. Възможно е сбогуването с легендата дори да продължи няколко дни, информира TACC.

Церемонията ще се състои в президентския дворец "Каса Росада". Все още не е ясно кога правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените. За последно сбогуване в "Каса Росада" се проведе преди десет години, когато почина бившият президент на Аржентина Нестор Кирхнер.

Освен това, редица сгради и паметници в града са с цветовете на националното знаме в знак на траур. Един от основните символи на града - обелискът, е оцветен в синьо и бяло. Според пресслужбата на Министерството на обществените пространства на столицата, осветлението е включено и в близост до планетариума, историческата сграда на администрацията и редица паметници и ще продължи и през трите дни на траур, които са официално обявени в Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички