ВИДЕО: Момиче се уплаши от хлебарка на корта, Циципас джентълменски помогна


ВИДЕО: Момиче се уплаши от хлебарка на корта, Циципас джентълменски помогна
Снимка: Getty Images

2870 0

Първият за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, навлиза в заключителната си фаза. Първият полуфинален сблъсък вече е ясен: Рафаел Надал ще се изправи срещу Матео Беретини. Другият полуфинал ще бъде решен от мачовете Феликс Оже-Алиасим - Даниил Медведев и Яник Синер - Стефанос Циципас.

Гръцкият тенисист преодоля "палача" на Григор Димитров Беноа Пер, а след това победи и Тейлър Фриц. Циципас обаче привлече вниманието към себе си не само с добрите си изяви на кортовете в Мелбърн, но и с една джентълменска постъпка, с която "спаси" едно от момичетата, подаващи топките на корта.

Любопитни кадри от мач на Циципас на Australian Open уловиха как момиче изпада в ужас при вида на хлебарка на корта. Тя дори се опитва да преодолее страха си, за да може да отстрани нашественика, но след това се отдръпва и поглежда с надежда към гръцкия тенисист.

Циципас веднага се притече на помощ, улови неканения гост и го изхвърли извън корта без да му мигне окото. Момичето пък му отвърна с благодарствена усмивка и извинение за това, че не е успяла сама да се справи с предизвикателството и се е наложило на Циципас да го стори вместо нея.

Вижте любопитната ситуация във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички