Чилич разби на пух и прах шокиращата прогноза на Григор Димитров - ЗАСЕГА (ВИДЕО)


Чилич разби на пух и прах шокиращата прогноза на Григор Димитров - ЗАСЕГА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5476 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде много смела прогноза, която шокира света на тениса (ВИДЕО). Рано-рано обаче тя понесе доста силен удар, нанесен от Марин Чилич. След него остават още три от общо четирите опита, за да има шанс да бъде изпълнена.

Това е факт, след като руският тенисист Андрей Рубльов отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Руснакът бе много изненадващо победен именно от Чилич още на 1/16-финалите с 1:3 сета - 5:7, 6:7(3), 6:3, 3:6.

Чилич безспорно поднесе една от най-големите изненади от началото на годината в тениса. Така за четвърти път в последните пет години (както и за общо осми в кариерата си) ще играе на осминафиналите в състезанието. Там ще срещне Феликс Оже-Алиасим, който се разправи с Даниел Еванс.

Чилич направи много непредизвикани грешки (41 срещу 31 за Рубльов), но пък асовете и уинърите му компенсираха това (24 аса и 55 уинъра срещу съответно 17 и 38 за опонента му), а освен това спечели цели 85% точки на първи сервис (52 от 61).

Въпреки че Рубльов грабна всяка от малкото си точки за пробив (3/3), това не му стигна за повече от един сет, след като Чилич взе четири от осемте си точки за пробив. Три от общо седемте пробива за срещата дойдоха още в първата част, когато обаче хърватинът реализира с един повече.

Във втория сет сервиращият се справяше превъзходно и дори не допусна точка за пробив, като частта мина без нито една такава. За сметка на това в последвалия тайбрек Чилич показа по-здрави нерви и проби на три пъти руснака.

В началото на третия сет хърватинът отново проби, но това бе най-силната част за Рубльов. Младият тенисист, номер 6 в света, пропусна три точки за пробив в първия гейм, но впоследствие върна изоставането си и дори проби в две поредни подавания на Чилич, за да спечели единствения си сет.

Двамата бяха разделени само от една точка за пробив в заветната четвърта част. Тя бе на сметката на Чилич, който я грабна веднага и така си осигури успеха в мача.

Така Рубльов има на разположение още три турнира, за да сбъдне прогнозата на Григор, че ще спечели състезание от Големия шлем тази година. Не само Григор Димитров даде шокиращи прогнози в специално ВИДЕО.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички