ВИДЕО: Григор Димитров зае 4-то място в класация за най-късметлийски удари


ВИДЕО: Григор Димитров зае 4-то място в класация за най-късметлийски удари
Снимка: Getty Images/Guliver

1932 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров неведнъж е изумявал света с брилянтните си изпълнения, но не липсват и случаи, в които го е покривал и късметът. Бившият №3 в света се озова в любопитна класация за "най-късметлийски" удари в ATP, като остана на крачка от подиума. 

Ударът на Григор, който е класиран под №4 от Tennis TV, е от разиграване между него и Давид Ферер на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Синсинати през далечната 2011-а. Късметът идва в точния момент за Григор, когато Ферер сервира за оставане в първия сет.

При 30:15 Ферер сервира, а ретурът на Григор видимо излиза в аут. Топката обаче среща върха на мрежата, за да промени изцяло треакторията си и да тупне в полето на испанеца. Българинът веднага се извини на своя съперник, но и остава доволен, тъй като изравнява резултата, а впоследствие пробива и печели сета. В крайна сметка Ферер прави пълен обрат и печели мача.

В същото време два удара на Григор Димитров попаднаха в друга класация за магически изпълнения, накарили дори и съперникът да аплодира (видео вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички