Двете изпълнения на Григор Димитров, които накараха съперника да аплодира (ВИДЕО)


Двете изпълнения на Григор Димитров, които накараха съперника да аплодира (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4249 0

Едва ли някой би оспорил, че Григор Димитров притежава един от най-красивите стилове на игра в тениса. Навярно привлекателната му игра на корта е и една от основните причини той да е толкова харесван от любителите на играта в цял свят. А някои изпълнения на Григор вероятно ще останат завинаги в историята със своята магия.

Tennis TV изготви списък с 10 удара, които са толкова добри, че дори са накарали тенисиста от отсрещната страна на корта да аплодира. От 10-те изпълнения две са на Григор: едното срещу живата легенда Рафаел Надал, а другото срещу Джак Сок. И при двата удара Димитров демонстира бърза реакция, страхотен контрол и ефектно отиграване.

Разиграването между Григор и Рафа дойде през октомври 2017-а в Шанхай, когато българинът претърпя загуба в три сета. Въпреки това страхотният усет към топката на Димитров остави публиката без дъх и накара дори Надал да аплодира изпълнението. Ударът на Гришо срещу Сок пък дойде през 2014-а в Стокхолм, когато цялата публика се изправи на крака, а американецът дори отиде да поздрави българина.

Компания на Григор правят тенисисти като Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри, Хуан Мартин Дел Потро, Стан Вавринка. Наскоро пък смайващ удар на Григор Димитров бе класиран под №3 за десетилетието в тениса (видео).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички