ВИДЕО: Смайващ удар на Григор Димитров е №3 за десетилетието


ВИДЕО: Смайващ удар на Григор Димитров е №3 за десетилетието

13008 0

Някои могат да считат Григор Димитров за разочарование с оглед на таланта, който притежава и липсата на трофеи от Големия шлем. Други със сигурност го виждат просто като част от поколението, останало на заден план заради голямото съперничество между Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Но едно е сигурно - Гришо е един от майсторите на красивите тенис удари, а пореденото доказателство за това е класирането му в топ 3 на най-зрелищните отигравания за изминалото десетилетие. 

Димитров има прекалено много удари, които можеха да попаднат в топ 10 на най-добрите изпълнения за периода 2010 - 2019, но изборът на TENNIS TV се спира на смайващия удар, с който той се отчете срещу Виктор Троицки на тенис турнира в Базел през 2012 година. 

"Ударът на годината", както го определи коментаторът на срещата, всъщност се "ражда" от факта, че Димитров бе напът да загуби разиграването. Излизайки към мрежата, Гришо се постави в ситуация, с която сравнително лесно може да бъде преодолян с минаващ удар. Точно това прави Троицки, като българинът застива за момент на място. В този момент обаче му хрумва идея - да постави ракетата зад гърба си. 

Резултатът е изумителен, след като това изпълнение се превръща в неспасяема къса топка, която смая всеки един фен на спорта, а дори и Троицки. 

В първото видео ще видите удара на десетилетието на Григор Димитров, а във второто - всички 50 най-добри изпълнения в тениса в периода 2010 - 2019. След това може да се насочите към брилянтното интервю, в което Гришо разкрива какво прави по време на социалното дистанциране

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама