Трагедия покоси семейството на сър Алекс Фъргюсън


Трагедия покоси семейството на сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Getty Images/Guliver

6922 0

Лейди Кати Фъргюсън - съпругата на легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, си отиде от този свят на 84-годишна възраст. Семейството потвърди скръбната вест с изявление, разпространено до информационната агенция "PA" в петък следобед (6 октомври).

"С дълбока скръб потвърждаваме кончината вчера на лейди Кати Фъргюсън, преживяна от съпруга си, трима синове, две сестри, 12 внуци и един правнук", се казва в изявлението. "Семейството моли за уединение в този момент".

Изявление на Манчестър Юнайтед пък гласи: "Всеки в Манчестър Юнайтед изпраща нашите сърдечни съболезнования на сър Алекс Фъргюсън и семейството му... Лейди Кати беше любима съпруга, майка, сестра, баба и прабаба и стожер за сър Алекс през цялото време неговата кариера"/

Коя е лейди Кати Фъргюсън?

Кати беше омъжена за сър Алекс от 1966 година, като двойката се е запознала, докато е работела във фабрика за пишещи машини. Синът на лейди Кати и сър Алекс - Дарън, пък е мениджър на Питърбро Юнайтед.

Когато обяви оттеглянето си от футбола като мениджър на Юнайтед през 2013 година Фъргюсън каза: "Съпругата ми Кати беше ключовата фигура през цялата ми кариера, осигурявайки основа както на стабилност, така и на насърчение. Думите не са достатъчни, за да изразя какво означава това за мен".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички