Съдът в Барселона реши: Дани Алвеш остава в ареста, докато тече делото му


Съдът в Барселона реши: Дани Алвеш остава в ареста, докато тече делото му
Снимка: Getty Images/Guliver

1610 0

Бразилският футболист Даниел Алвеш ще остане в ареста докато тече делото за изнасилване срещу него, реши днес съдът в Барселона. Оттам имат притеснения, че 39-годишният Алвеш може да се укрие от закона и да избяга от Испания, ако бъде пуснат под гаранция.

"Има голям риск от укриване, свързан от една страна с голямата присъда, която може да бъде наложена, сериозните доказателства срещу обвиняемия и големите му финансови ресурси, които биха му позволили да напусне Испания по всяко време. Отнемането на паспорта няма да му попречи да напусне Испания по въздух, вода или дори по земя без документи", се казва в решението на съда.

Ако Алвеш се завърне в Бразилия, надали ще бъде екстрадиран обратно в Испания, се посочва още в него.

Бившата звезда на Барселона и Пари Сен Жермен бе задържан на 20 януари, след като млада жена го обвини, че я е изнасили в тоалетната на нощен клуб. Бразилецът първоначално отрече да познава жертвата, след което на няколко пъти смени историята си, а накрая заяви, че случилото се е било по взаимно съгласие. А ето как Алвеш е коментирал сложната ситуация, в която попадна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички