Бивш бразилски национал определи Дани Алвеш като "изнасилвач"


Бивш бразилски национал определи Дани Алвеш като "изнасилвач"
Снимка: Getty Images

4427 0

Валтер Касагранде, бивш бразилски футболист, известен с много критичните си мнения, говори пред испанския вестник "As" за случая с Дани Алвеш и увери, че в Бразилия всички са ужасени от случилото се. " Ситуацията на Даниел е много критична. Вярно е, че всичко продължава да се разследва, но срещу него има все повече сериозни доказателства", обяснява бившият футболист, който е играл за Порто.

" Не знам дали е виновен, но по всичко личи, че е. При изнасилване трябва да се вземе предвид думата на жертвата. Разбира се, имаш възможност за презумпция за невинност, но засега всичко е против него“, добави Касагранде, като смята, че ако бъде признат за виновен, животът на Дани Алвеш няма да бъде унищожен. Притеснявам се за живота на жертвата. Тази е съсипана и ще трябва да бъде подложена на психологическо и психиатрично проследяване."

Бившият футболист разказа и каква е била реакцията на бразилското обществено мнение по случая. " Хората са ужасени от тази ситуация, обсъждаме арогантността на някои бразилски играчи, които си мислят, че могат всичко и че са над доброто и зло."

Тогава той припомни случая с Робиньо, осъден в Италия на 9 години затвор за изнасилване, без изобщо да е излежал присъдата, защото е бил в Бразилия. " Случаят на Робиньо е истински скандал. Жалко, защото говорим за изнасилвач, осъден на 9 години затвор в Италия, според правосъдието с особено презрение към жертвата, и който се разхожда по плажовете, сякаш това е нищо, защото не беше екстрадиран“.

Касагранде говори за "имидж на сила" около футболистите. " Имат чувството, че нищо не им се случва. Чувстват се по-висши от жените и си мислят, че могат да нахлуят в пространството на други хора, защото са известни и имат много пари. Арогантност или липса на скрупули? И двете неща. Вярват, че са над добро и зло и така не се живее в общество. И Дани Алвеш, и Робиньо имат арогантна, арогантна личност, което ги кара да мислят, че могат да направят всичко без последствия."

Не само Касагранде смята, че доказателствата са красноречиви, същото твърди и съда, заради което Алвеш ще остане в затвора, докато тече разследването. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички