Съдия по делото на Дани Алвеш смята, че има прекалено много доказателства срещу него


Съдия по делото на Дани Алвеш смята, че има прекалено много доказателства срещу него
Снимка: Getty Images

4128 0

Дани Алвеш продължава да е настанен в малък испански затвор, докато тече разследване на местните власти по обвинение срещу бразилеца за сексуално насилие от края на миналата година. А все повече нови детайли започват да излизат с всеки изминал ден.

Има събрани "много повече от достатъчно доказателства", за да бъде задържан Дани Алвеш по обвинението в изнасилване на жена в тоалетна на нощен клуб, каза съдия по делото на бразилския футболист. По-рано се появи информация, че 39-годишният бразилски ас се е съгласил да носи GPS гривна на глезена и да предаде паспорта си като част от ново предложение, за да бъде освободен под гаранция.

Днес нови подробности за решението бяха разкрити от вестник "El Periodico". Магистратът Анна Марин реши, че има повод за отговор, след като разпита обвинителя и заподозрения в съд номер 15 в Барселона на 20 януари, съобщава изданието. Според вестника тя каза, че "има много повече от достатъчно индикации", за да се смята, че е имало изнасилване "и че заподозреният е извършителят на това".

Магистратът също подчертава, че разследването продължава и нищо не е доказано. Мартел, адвокатът на Алвеш, критикува магистрата в своя молба, дълга 24 страници. Той твърди, че разследването на полицията е "предубедено" и критикува съдия Марин, че го е приел по "безкритичен и небрежен начин".

Адвокатът също така твърди, че видеонаблюдението от ВИП стаята на клуба противоречи на разказа на предполагаемата жертва. Според него видеото показва, че че жената и нейните приятели са били в "празнично" настроение, а не "уплашени", както тя твърди.

Решение по новата жалба за освобождаване под гаранция се очаква до дни. Ако отиде на съдебен процес, Алвеш може да почака повече от година, докато делото бъде изслушано.

Вижте защо Дани Алвеш е изключително зает с останалите затворници!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички