ФИФА напомни за мъката на България и потърси Христо Стоичков, а той заяви: Оптимист съм


ФИФА напомни за мъката на България и потърси Христо Стоичков, а той заяви: Оптимист съм
Снимка: Lap.bg

3014 0

Международната футболна федерация публикува материал в официалния си сайт за националния отбор на България, припомняйки, че не сме се класирали на голям турнир от 2004-та година насам.

За коментар по темата е потърсен и легендарният ни футболист Христо Стоичков, който признава:

Христо Стоичков

"България страда вече от много години! Винаги казвам на играчите от сегашния отбор да не се опитват да ни копират. Те трябва да намерят своя собствен път, а за това е нужна упорита работа и мислене за това какво трябва да направят, за да се подобрят. Ако се опитват да ни копират, това само ще окаже натиск върху тях, а когато това се случи - обикновено нещата не се получават", обясни Камата пред сайта на ФИФА.

ОЩЕ: Ефектът " Илиан Илиев": Националният ни отбор стори нещо невиждано от половин десетилетие насам

"Опитвам се да им давам съвети, но само ако ме попитат. Харесва им да бъдат с мен и аз им показвам любовта, от която се нуждаят и която е толкова важна за тях. Близки сме си", продължи бившият футболист, който има 37 гола за "лъвовете".

Христо Стоичков за "FIFA Series"

Стоичков каза няколко думи и за новия турнир "FIFA Series", по време на който отборът на Илиан Илиев записа една победа (1:0 срещу Танзания) и едно равенство (1:1 с Азербайджан):

"Това са международни мачове и трябва да се възползваш максимално от тях. Фактът е, че става все по-трудно да се организират международни срещи, но точно такава възможност предоставя турнирът "FIFA Series". Става все по-трудно и по-трудно да намериш големи тимове, срещу които да играеш и тези турнири помагат на младите играчи, давайки им шанс да се състезават и да се учат".

България

""FIFA Series" е много важен и ФИФА заслужава аплодисменти за желанието им да го направят. Той наистина ще помогне на участващите в него отбори и аз знам, че от ФИФА са хвърлили много труд. Поздравления от мен!", не спести похвали Стоичков, а за финал добави:

"Оптимист съм"

"Оптимист съм и мога да видя как България се завръща на голямо първенство един ден. Искам да отида на стадион с 40-50 000 души, да слушам химна на моята страна преди първия съдийски сигнал и да почувствам емоцията. Надявам се, че това ще се случи скоро, но за целта трябва да свършим много работа на всички нива!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Илиан Илиев обясни върху какво трябва да работи България - посочи негативи, но и нещо позитивно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички