Шефът на "Пфайзер" коментира казуса с Новак Джокович


Шефът на "Пфайзер" коментира казуса с Новак Джокович
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2645 0

Директорът на "Пфайзер" Алберт Бурла също взе отношение по казуса със световния номер 1 в тениса Новак Джокович. Както е известно, Ноле не е ваксиниран, което се явява пречка за участието му на Australian Open. Той е заподозрян и в това, че няма необходимата документазия за влизане в Австралия. 

"Първо, аз съм голям фен на Новак Джокович, но не мога да вляза в спора дали има необходимата документация за влизане в Австралия, или не. Това е нещо, което е между него и властите. Вярвам, че вирусът осигурява защита срещу повторна инфекция не само в този случай, но и като цяло. И за по-дълго време", започна Бубла.

"В много страни в Европа сертификатът е валиден шест месеца след последната доза от ваксината, а в случай на повторно заразяване защитата е само три месеца след положителен тест. Така че защитата, която получавате след естествено предаван вирус не трае толкова дълго, колкото след ваксина. Това казах и мога да говоря научно по тази тема", каза още шефът на "Пфайзер", цитиран от сръбското издание "Телеграф".

Джокович чака решението на министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук дали ще бъде депортиран от страната. Достоверно издание обаче вече разкри каква ще е съдбата на Джокович в Австралия (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички