Стефанос Циципас се сепна на Новак Джокович: Изглеждаме като пълни глупаци


Стефанос Циципас се сепна на Новак Джокович: Изглеждаме като пълни глупаци
Снимка: Getty Images

3097 0

Световният №4 в тениса Стефанос Циципас даде интервю пред канал "WION" в дните преди старта на Australian Open 2022 и изрази своето възмущение от факта, че Новак Джокович си "играе по своите собствени правила":

"Със сигурност той си играе по своите собствени правила и прави това, което много малко играчи биха са решили да направят. И особено след като АТР обяви ясни критерии кои играчи могат да влязат в страната", заяви той в началото относно скандала със сърбина.

"Никой не е предполагал, че той ще дойде в Австралия неваксиниран и няма да следва протокола. Изисква се много смелост, за да го направиш и в същото време изложи на риск участието си в Големия шлем. Не мисля, че много играчи биха го направили".

На въпрос какво трябва да се случи в крайна сметка - да участва или не Жокера в Австралия, Циципас отговори така:

"Има две гледни точки. От една страна почти всеки състезател е ваксиниран и следва протоколите за участие в Австралия. А от друга се оказва, че не всички играят по правилата. Едно неголямо малцинство реши да върви по своя път и прави така, че ние, които спазваме правилата, да изглеждаме пълни глупаци".

По-рано днес бе изтеглен и жребият за първия кръг на AO 2022 - Стефанос Циципас може да се натресе на Григор Димитров (подробности четете ТУК)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички