Роман Абрамович плати нереална сума за най-скъпия имот в Израел


Роман Абрамович плати нереална сума за най-скъпия имот в Израел
Снимка: Getty Images / Guliver

5015 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах - северното предградие на Тел Авив, където се намират резиденции на посланици. Той е платил рекордните 65 милиона долара за недвижимия имот в Израел, предаде БГНЕС, позовавайки се на "Глоубс".

"Малко преди кризата, причинена от пандемията от коронавирус, се сключи най-скъпата сделка с жилищни имоти в историята на Израел... Руско-израелският милиардер Роман Абрамович купи имот в Херцлия Питуах за 226 милиона шекела (64,5 милиона долара)", пише изданието.

Според журналисти, имотът има площ от около 9 500 квадратни метра. Основната част от него е къща, собственост от 2006 г. на британеца, управляващ хедж фондове, Алън Хауърд, съосновател на "Brevan Howard Asset Management“.

"Глоубс" твърди, че предишният собственик е купил вилата за 9 милиона долара и е похарчил много пари за подобряване на имота, разширявайки парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра и изграждайки две впечатляващи сгради, проектирани от архитекта Орли Шрем. Имотът разполага с тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за различни мероприятия. А как милиардерът загуби над половин милиард долара за 24 часа вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички