Райън Гигс е оправдан по обвиненията за домашно насилие


Райън Гигс е оправдан по обвиненията за домашно насилие
Снимка: Getty Images

1598 0

Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед и уелския национален отбор Райън Гигс няма да бъде съден по обвинение в насилие срещу бившата си приятелка. Това стана ясно днес, след като Кралската прокуратура е оттеглила обвинението.

Край на 3-годишната сага

На 31 юли трябваше да започне повторното дело срещу Гигс, след като в първото преди година журито не успя да стигне до крайно решение.  "Той изпитва облекчение, че най-накрая делото приключи, след като той близо три години се бори да изчисти името си. Сега той планира да възстанови своя живот и кариерата си като невинен човек", заяви неговият адвокат Крис Доу.

В продължилата близо три години сага 48-годишният Гигс отхвърляше обвиненията, че е нападнал физически бившата си приятелка Кейт Гревил и нейната сестра Ема.  Заради делото Райън Гигс трябваше да освободи позицията си на селекционер на Уелс. Гигс е рекордьор по мачове в историята на Манчестър Юнайтед с 963, като има и 168 гола за "червените дяволи". Той е един от най-титулуваните футболисти в историята на играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички