Радостин Василев: Весела Лечева е уволнила легендарната Баба Розка (ВИДЕО)


Радостин Василев: Весела Лечева е уволнила легендарната Баба Розка (ВИДЕО)
Снимка: Sportlive.bg

89870 0

Служебният министър на спорта Весела Лечева е прекратила гражданския договор на легендарната Розка Станчева, по-известна като Баба Розка. Това разкри бившият спортен министър Радостин Василев, който през месец май назначи 90-годишната Станчева на работа в спортното министерство.

От 1 септември договорът на Баба Розка е прекратен, сподели Василев в профила си във Фейсбук. В последните години Розка Станчева се бори за оцеляването си, като бе принудена да рови по кофите за боклук. Радостин Василев ѝ подаде ръка, като я назначи за неин съветник, докато бе спортен министър.

Ето какво написа Радостин Василев във Фейсбук:

"Скъпи приятели,

Повечето от вас много добре знаят коя е Розка Станчева, позната повече като Баба Розка. Една легенда на 90 години, която беше символ на абдикацията на държавата от спортистите през последните 30 години. Една възрастна дама, която беше принудена да рови по кофите за боклук и да има живот, какъвто никой пенсионер не заслужава. Много други пенсионери споделят нейната съдба.

През месец май аз поканих Баба Розка на работа в ММС и опитах да покажа, че тя може да бъде добър пример и вдъхновение. Назначих я като мой съветник на граждански договор, за да покажа, че доброто може да бъде заразно.

От 1 септември нейният договор е прекратен от Весела Лечева. Абсолютен срам.

През последния месец много внимателно наблюдавам изказванията и действията на г-жа Весела Лечева, която основно се занимава с освобождаването на хора, назначени от мен и моята администрация и възстановяване на тотално дискредитирани хора, които тя нарича експерти. Не съм взимал отношение по необоснованите уволнения на Весела Лечева не за друго, а защото знам, че това са качествени и компетентни млади хора, които без проблем ще си намерят работа.

С освобождаването на Баба Розка обаче, беше направена провокация не към мен, а провокация към доброто, провокация към стремежа за промяна, провокация към всички нас.

Не искам да вярвам,че милионерката Весела Лечева завидя на Розка Станчева или, че се потвърждава поговорката "Ситият на гладния не вярва".

Срам в деня на Съединението на България!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички