Весела Лечева отсече: Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт


Весела Лечева отсече: Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3679 0

Весела Лечева пое поста на служебен министър на младежта и спорта от Радостин Василев. Това се случи в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Уважаеми колеги, днес с голямо удоволствие предавам поста на един спортист, който се доказа и като спортен ръководител и администратор. Тръгвам си с високо вдигната глава, направих всичко по силите си, няма от какво да се срамувам – започнат бе един кръстоносен поиход срещу политики в спорта. Благодаря и на екипа си – тези хора показаха, че могат да се справят под напрежение“, обяви в началото Радостин Василев.

Мога да кажа, че съм близо 40 години в спорта като състезател, като ръководител, като народен представител. Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. За мен той винаги е бил кауза. Ще запазя всичко позитивно и започнато, което може да доведе до успехи и спокойствие – принципите, от които ще са водя, са професионализъм, опит, прозрачност, и най-вече истината. Само след две години е Олимпиадата в Париж. Ще дадем нужното спокойствие – да можем да дадем увереност, че ще действаме внимателно. Всеки един спортист е важен. Целият екип ще бъдем близо до тях“, започна изказването си Лечева.

Тя потвърди, че ще има двама заместник-министри и началник на кабинета.

Познати лица са, скоро ще обявя имената им“, каза новият служебен министър на спорта и продължи: „Ще се събера с всички, ще им дам конкретни задачи, за да имаме една много внимателна преценка на всички предстоящи решения. Всичко започнато ще бъде анализрано, така че да се направи една временна картина“, продължи Лечева.

В следващите дни ще има официална информация. Става въпрос за гражданско движение, ще ви запозная на пресконференция“, коментира Василев предстоящия си политически проект.

А ето какъв коментар направи наскоро Радостин Василев за БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички