Полицай уби 17-годишен футболист: Президент и клубове срещу полицията


Полицай уби 17-годишен футболист: Президент и клубове срещу полицията
Снимка: Pixabay

3767 0

Аржентинският футбол е в траур след смъртта на 17-годишния футболист на Баракас Сентрал - Лукас Гонзалес, който е бил застрелян от полицай в страната. Той е убит в зоната Буенос Айрес в сряда, докато е бил в колата с трима свои колеги, като те са се прибирали от тренировка.

"С безкрайна тъга казваме довиждане на Лукас. Клубът се придържа към болката и безсилието за това, което се случи. Призоваваме за уважение към семейството. Нашите съболезнование към семейство, приятели и съотборници на Лукас. Искаме СПРАВЕДЛИВОСТ" - написаха от втородивизионния аржентински клуб.

Трима полицаи са отстранени до момента и тече разследване. Според семейството на Гонзалес, полицията е била в цивилни дрехи и е прихванала Гонзалес и приятелите му, след като те са спрели в магазин. Не е ясно дали полицията е била в полицейски автомобил или цивилен такъв.

От полицията твърдят, че тийнейджърите се държали подозрително и ги преследвали. Изстреляни били патрони, като поне един от тях е уцелил Гонзалес в главата. Той бил откаран в болница, но починал в четвъртък следобед.

"Случаят се разследва. Няма да има никакви компромиси с полицаи, които са действали извън закона" - споделя Марсело Д'Алесандро, който отговаря за сигурността в града. Президентът на Аржентина Алберто Фернандес също изказа съболезнованията си към семейството на починалия футболист и освен това призова истината да бъде разкрита.

"Нека вложим всички ресурси, които имаме налични, за да открием истината и да има справедливост. Не е възможно полицаи, които трябва да са в служба на аржентинците, да прекратяват животи, които трябва да пазят" - заяви президентът.

Ривър Плейт пък бе сред аржентинските клубове, които също изказаха съболезнования.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички