Отиде си един от последните двама живи от "Бебетата на Бъзби"


Отиде си един от последните двама живи от "Бебетата на Бъзби"
Снимка: Getty Images/Guliver

9619 0

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Северна Ирландия - Хари Грег, почина на 87-годишна възраст, съобщи ВВС. Грег е един от оцелелите футболисти на английския гранд в трагедията в Мюнхен на 6 февруари 1958 г.

Вратарят преминава при "червените дяволи" през декември 1957 г., ставайки най-скъпият на своя пост в света. По-малко от три месеца след дебюта си на "Олд Трафорд" Грег и неговите съотборници пътуват към Манчестър от Белград след мач от Купата на европейските шампиони. Самолетът спира в Мюнхен, след което се разбива при третия си опит за излитане. От 44 човека на борда оцеляват 21 (9 играчи на Юнайтед, мениджърът Мат Бъзби, 7 други пасажери и четирима от членовете на екипажа).

Грег става известен като "героя от Мюнхен", след като спасява от горящия самолет няколко човека, сред тях двегодишно момиченце и съотборниците си Боби Чарлтън и Джаки Бланчфлауър. На Световното първенство през 1958 г. той е определен за най-добър вратар в турнира. Грег бе единият от двамата живи бивши играчи в отбора, наричан "Бебетата на Бъзби". Другият е сър Боби Робсън. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички