Новият нападател на Юнайтед строи сиропиталища и подпомага вдовици (СНИМКИ)


Новият нападател на Юнайтед строи сиропиталища и подпомага вдовици (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

13256 0

Може Одион Игало да не е нападателят, за когото феновете на Манчестър Юнайтед са си мечтали. Той свали увереността в качествата си, когато на 27 години отиде да играе в Китай. Ясно е на всички, че играчите, които отиват там от европейските първенства, го правят с основна цел парите. Парите обаче, които нигериецът печели, той харчи и с голямо сърце.

View this post on Instagram

Daddy @ighalojude ❤️❤️❤️

A post shared by IGHALO ORPHANAGE HOME (@ighalo_orphanage_home) on

На първо място, той се зае с изграждането на сиропиталище в Иджегун - бедно предградие на Лагос. За него нападателят отдели около един милион паунда, а приютът бе открит през 2017 година. Още преди отиването му в Китай. "Моят живот в Иджегун не беше лек, затова се заклех, ако успея, задължително да изплатя дълга си към обществото, което ме създаде като личност. Беше ми тежко, макар че имах родители, а какво да кажем за деца, които растат без родители", сподели Игало неотдавна.

Приютът функционира и сега и може да приюти до 40 деца в отделни стаи за момчета и момичета. Там се грижат за децата до 18-годишната им възраст, позволяват им да се занимават със спорт и да получат начално образование. И това не е единственото добро дело, извършено от футболиста.

Много преди да заиграе в Китай и да открие сиропиталището, Игало е известен в родината си с активната си подкрепа на бедните. Нападателят често е давал част от заплатата си не само на роднини, но е помагал и на нигерийски училища, на вдовици и на обикновени семейства, които живеят под прага на бедността. "Добре знам какво значи да нямаш нищо, затова съм готов да помагам на всички с каквото мога", мотивира постъпките си футболистът. При все това, нападателят си е намалил заплатата, за да играе в Манчестър Юнайтед. Вижте подробности в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички