Новият нападател на Юнайтед строи сиропиталища и подпомага вдовици (СНИМКИ)


Новият нападател на Юнайтед строи сиропиталища и подпомага вдовици (СНИМКИ)

11718 0

Може Одион Игало да не е нападателят, за когото феновете на Манчестър Юнайтед са си мечтали. Той свали увереността в качествата си, когато на 27 години отиде да играе в Китай. Ясно е на всички, че играчите, които отиват там от европейските първенства, го правят с основна цел парите. Парите обаче, които нигериецът печели, той харчи и с голямо сърце.

View this post on Instagram

Daddy @ighalojude ❤️❤️❤️

A post shared by IGHALO ORPHANAGE HOME (@ighalo_orphanage_home) on

На първо място, той се зае с изграждането на сиропиталище в Иджегун - бедно предградие на Лагос. За него нападателят отдели около един милион паунда, а приютът бе открит през 2017 година. Още преди отиването му в Китай. "Моят живот в Иджегун не беше лек, затова се заклех, ако успея, задължително да изплатя дълга си към обществото, което ме създаде като личност. Беше ми тежко, макар че имах родители, а какво да кажем за деца, които растат без родители", сподели Игало неотдавна.

Приютът функционира и сега и може да приюти до 40 деца в отделни стаи за момчета и момичета. Там се грижат за децата до 18-годишната им възраст, позволяват им да се занимават със спорт и да получат начално образование. И това не е единственото добро дело, извършено от футболиста.

Много преди да заиграе в Китай и да открие сиропиталището, Игало е известен в родината си с активната си подкрепа на бедните. Нападателят често е давал част от заплатата си не само на роднини, но е помагал и на нигерийски училища, на вдовици и на обикновени семейства, които живеят под прага на бедността. "Добре знам какво значи да нямаш нищо, затова съм готов да помагам на всички с каквото мога", мотивира постъпките си футболистът. При все това, нападателят си е намалил заплатата, за да играе в Манчестър Юнайтед. Вижте подробности в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама