От МВР: Не бива да се хвърля клеймо върху даден футболен клуб или агитка


От МВР: Не бива да се хвърля клеймо върху даден футболен клуб или агитка
Снимка: БГНЕС

2448 0

Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, бе обявено днес от Прокуратурата и МВР на съвместна пресконференция. Те бяха арестувани вчера при спецакция в София и се оказа, че са част от крайна фен фракция на Левски.

От полицията призоваха да не се хвърля петно върху футболния клуб и тяхната агитка заради няколко души.  "Изчетох много неща по медиите, какви ли не версии. Твърдеше се, че полицаите няма да стигнат до поръчителите. Ние никога не спираме да работим. За нас е еднакво важно кой е извършител, но кой е и поръчител и посредник. Понеже се почна и с това, че били фенове на еди кой си отбор, чух една много хубава приказка сутринта - всеки престъпник може да е фен, но не всеки фен е престъпник. Аз съм напълно съгласен с това нещо. Не бива да се хвърля клеймо върху даден футболен клуб или агитка. Навсякъде в нашето общество има черни овце. Не вярвам футболните агитки да правят изключение", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на вашия колега, журналиста Слави Ангелов, и за държане на високорискови наркотични вещества – по 3 отделни престъпления към всяко от тези лица", каза главният прокурор Гешев. Още на десетия ден след нападението е имало заподозряни за нето. „Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е да стигнем до осъдителни присъди”, разкри главният прокурор.

Журналистът Слави Ангелов беше нападнат и пребит с метални предмети пред дома му на 17 март. Тримата нападатели бяха задържани при вчерашната специализирана акция в района на улица „Черковна“. Очаква се през почивните дни в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”. Снощи кикбоксьорът и привърженик на Левски Даниел Илиев отрече да има общо с побоя над журналиста Слави Ангелов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички