Феновете определиха кои са най-великите 2 мача на България в цялата история


Феновете определиха кои са най-великите 2 мача на България в цялата история
Снимка: Getty Images / Guliver

2231 0

Ясно е кои са двата най-любими на феновете мача на българския национален отбор по футбол. След онлайн гласуване в последните две седмици феновете определиха двата най-паметни двубоя в историята. Те надали са изненада за някого - победата над Франция на "Парк де Пренс" през 1993 година, която ни носи класиране за Световното първенство в САЩ година по-късно, както и знаменитият обрат срещу действащия световен шампион Германия на четвъртфиналите на Мондиал 1994.

Анкетата, проведена от официалната Фейсбук страницата на националния отбор, бе оформена под формата на елиминации, започващи от осминафиналите и с участието на 16-те най-велики мача в историята на тима. Очаквано големите успехи на златното ни поколение от 90-те години доминираха в класацията, като в единия полуфинал победата над Франция надделя на успеха над Гърция с 4:0 в САЩ, което е и първата ни победа на Световно първенство, с убедителните 91 процента от гласовете.

В другия полуфинал един срещу друг се "изправиха" две победи над Германия - тази от Мондиал '94 и обратът от 0:2 до 3:2 на Националния стадион "Васил Левски" в евроквалификация година по-късно. Резултатът отново бе категоричен - 85 на 15 процента.

Тази вечер ще бъде определен и най-великият мач в историята на родния национален тим, като емблематичният гол в последната минута на Емил Костадинов, смълчал цяла Франция, ще премери сили с незабравимите голове на Христо Стоичков и Йордан Лечков, поставили на колене Германия на "Джайънтс Стейдиъм" в Ню Джърси. Според френския "Евроспорт", една тайна вечеря е сложила началото на великия мач на "Парк де Пренс" - вижте подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички