Осъдиха и Жозе Моуриньо заради укрити данъци


Осъдиха и Жозе Моуриньо заради укрити данъци
Снимка: Getty Images/Guliver

1214 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е осъден на една година затвор, след като се признал за виновен в обвинение от испански прокурори за данъчни измами на стойност 3 млн. паунда. Португалецът получи две присъди от по шест месеца за укриването на данъци, като част от сделката с прокурорите, информира испанския вестник "Mundo Deportivo".

Бившият треньор на Реал Мадрид няма да влиза в затвора, а ще излежава присъдата си условно според закона в Испания, при който извършител на първо престъпление не влиза зад решетките при присъда от две години или по-малко. Моуриньо също така се съгласи да заплати и глоба на стойност 60% от укритите данъци, или сумата от 1.78 млн. паунда.

Обвиненията към мениджъра на "червените дяволи“ са за печалби от права за изображения, които португалецът е укривал от властите. Приходите са били пренасочвани в различни компании, сред които ирландски и швейцарски, преди да се озоват финално в новозеландската компания "Кайтая Тръст", на чието име жената и дъщерята на Моуриньо са облагодетелствани лица.

Освен мениджъра на Юнайтед присъда поради укриване на данъци получи и полузащитникът на отбора Алексис Санчес (година и четири месеца), докато поелият в посока Ювентус това лято бивш футболист на Реал Мадрид Кристиано Роналдо беше осъден на две години затвор за данъчни измами и заплати глоба в размер на 17 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички