От щаба на Моуриньо: Обвинения? Той е платил над 26 милиона евро


От щаба на Моуриньо: Обвинения? Той е платил над 26 милиона евро
Снимка: Getty Images/Gulliver

1548 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не е обвинен в укриване на данъци, категорични са неговите адвокати. Те пуснаха декларация, която разкрива, че той е имал среща с данъчните власи по време на престоя си в Реал, но всички проблеми са разрешени, а самият той е платил над 26 милиона евро данъци.

"Жозе Моуриньо не е получавал никакво обвинение и дори уведомление, че има данъчни прегрешения. До днешна дата нито испанските данъчни власти, нито прокурори от страната са се свързали с него или адвокатите му, които са назначени да се грижат именно за тези въпроси", пише в изявление на адвокатите на Жозе Моуриньо.

"Жозе Моуриньо живя в Испания между 2010 г и 2013 година е платил над 26 милиона евро данъци, което се равнява на 41% от възнаграждението му в Реал Мадрид.

През 2015 година той прие преизчисленията върху данъчните му задължения, направени от властите за периода 2011/12. Тогава той подписа и споразумение за дължимите пари за 2013 година.

От своя страна Испанското правителство подписа документ, според който Моуриньо е съдействал напълно на властите и се е съгласил с всички техни препоръки за плащане на задълженията и няма никакви обвинения към него", пише още в декларацията на адвокатите на Специалния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички