Официално: "ВВС" върна Гари Линекер на стола му в "Match of the Day"


Официално: "ВВС" върна Гари Линекер на стола му в "Match of the Day"
Снимка: Getty Images/Guliver

1060 0

Бившата футболна звезда на Великобритания Гари Линекер се връща на работа в телевизия "ВВС", след като по-рано бе отстранен заради критика към правителството на Англия. Това съобщи самият Линекер с публикация в социалните мрежи.

Както е известно, настоящият водещ на предаването "Match of the Day" беше временно отстранен. Той обаче беше подкрепен от Иън Райт и Алън Шиърър, които отказаха участие в предаването. Подкрепа дойде и от други водещи във "ВВС", което обърка програмата на телевизията в събота.

"След няколко луди дни се справихме с това и се радвам. Искам да благодаря на всички Ви за невероятната подкрепа. Особено на колегите ми от "ВВС Sport" за прекрасната проява на солидарност. Футболът е отборна игра и тяхната подкрепа беше страхотна.

Представлявам спорта на "ВВС" в продължение на почти 3 десетилетия и съм изключително горд, че работя за най-добрия и най-справедлив телевизионен канал в света. Нямам търпение да се върна на стола си в събота за "Match of the Day".

Една последна мисъл: Колкото и трудни да бяха последните няколко дни, това просто не може да се сравни с необходимостта да избягаш от своя дом заради преследване или война в търсене на убежище в далечна земя. Окуражително е да видя съчувствие към тежкото им положение от толкова много от Вас. Ние оставаме страна на предимно толерантни, гостоприемни и щедри хора. Благодаря Ви", написа Линекер. Връщането на Гари Линекер в телевизията стана възможно след извинението на директора на "ВВС".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички