Обвиняват лекарите на Марадона в непредумишлено убийство?


Обвиняват лекарите на Марадона в непредумишлено убийство?
Снимка: Getty Images/Guliver

1406 0

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона е получил недостатъчна и безразсъдна медицинска помощ, преди да умре. Това е заключила групата медицински експерти, която бе помолена от аржентинската прокуратура да разследва лекарския екип на Марадона след смъртта му през ноември 2020 година.

Легендата почина от инфаркт в дома си в Буенос Айрес на 60-годишна възраст. През март прокуратурата свика комисия от 20 медицински експерти, които да разследват причината за смъртта на големия футболист и да установят дали е имало небрежност от страна на лекарите и медицинските сестри, които се грижеха за него.

В доклад от 70 страници комисията съобщава, че Марадона се е почувствал зле около 12 часа преди смъртта си. Там се казва, че през този период той не е бил наблюдаван от медиците в своя екип както трябва. Според "Clarin" експертите твърдят, че действията на медицинския екип на Марадона са неадекватни, и необмислени. Това е потвърдено от агенция "Ройтерс", която разполага с копие от техния доклад.

Личният лекар на легендата Леополдо Луке и психиатърът му са сред разследваните от прокуратурата. Предстои тя да реши дали да бъде повдигнато обвинение на лекарите на Марадона. Те могат да бъдат обвинени в непредумишлено убийство. А ето как се е държал д-р Луке, научавайки за смъртта на Марадона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички