Приключи разследването около смъртта на Диего Марадона


Приключи разследването около смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Приключи разследването около смъртта на един от най-великите футболисти в историята Диего Марадона! Дон Диего почина на 25 ноември миналата година, броени дни след като бе напуснал болница.

Непосредствено след кончината му, негови близки изразиха съмнения, че аржентинецът не е получил достатъчно адекватни медицински грижи в лечебното заведение и е трябвало да остане по-дълго под наблюдение.

След публикуването на окончателните резултати от разследването става ясно, че е било възможно фаталният изход да бъде избегнат! Според разследващите Марадона не е получил достатъчно адекватни грижи, а самите лекари са знаели, че не полагат достатъчно усилия за пациента, но са проявили безразличие.

Самите медици заявяват, че не е имало какво да направят, тъй като самият Диего е настоявал да бъде изписан възможно най-скоро от болницата, но по време на разследването е установено, че той не е бил в добро психическо състояние и не е можел да взима правилни и обосновани решения.

Най-шокиращата новина е по отношение на това кога точно е била извикана линейка, когато се е разбрало, че Марадона е показал първите признаци на сърдечна недостатъчност:

"Той е изпаднал в продължителна смъртна агония около 12:00 часа, а линейката е била извикана половин час по-късно, с което можем да заключим, че пациентът не е бил адекватно прегледан", пише в доклада на разследващите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички