Приключи разследването около смъртта на Диего Марадона


Приключи разследването около смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

710 0

Приключи разследването около смъртта на един от най-великите футболисти в историята Диего Марадона! Дон Диего почина на 25 ноември миналата година, броени дни след като бе напуснал болница.

Непосредствено след кончината му, негови близки изразиха съмнения, че аржентинецът не е получил достатъчно адекватни медицински грижи в лечебното заведение и е трябвало да остане по-дълго под наблюдение.

След публикуването на окончателните резултати от разследването става ясно, че е било възможно фаталният изход да бъде избегнат! Според разследващите Марадона не е получил достатъчно адекватни грижи, а самите лекари са знаели, че не полагат достатъчно усилия за пациента, но са проявили безразличие.

Самите медици заявяват, че не е имало какво да направят, тъй като самият Диего е настоявал да бъде изписан възможно най-скоро от болницата, но по време на разследването е установено, че той не е бил в добро психическо състояние и не е можел да взима правилни и обосновани решения.

Най-шокиращата новина е по отношение на това кога точно е била извикана линейка, когато се е разбрало, че Марадона е показал първите признаци на сърдечна недостатъчност:

"Той е изпаднал в продължителна смъртна агония около 12:00 часа, а линейката е била извикана половин час по-късно, с което можем да заключим, че пациентът не е бил адекватно прегледан", пише в доклада на разследващите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ла Лига


Петима съотборници, които не намериха общ език с Лео Меси

Може би няма футболист, който да не е искал да поиграе с великия Лионел Меси, но невинаги е било възможно за съотборниците...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама