"Не знаех как да се справя": Рууни заговори за алкохолната си зависимост на млади години


"Не знаех как да се справя": Рууни заговори за алкохолната си зависимост на млади години
Снимка: Getty Images

1687 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и настоящ мениджър на Бирмингам - Уейн Рууни, направи откровено признание за битката си с алкохолната зависимост в ранните дни на кариерата си.

Рууни и алкохолът

Британецът, който избухна на футболната сцена едва на 16-годишна възраст, докато играеше за Евертън, сподели, че алкохолът е послужил като "бягство" в труден период от живота му.

В разговор в подкаста, воден от бившата ръгби звезда - Роб Бъроу, Рууни разкри, че е консумирал алкохол до степен на припадне като механизъм за "бягство".

"Моето бягство беше алкохолът, когато бях в началото на 20-те. Прибирах се вкъщи, прекарвах няколко дни без да излизам от нас и пиех почти докато припадна. Не исках да съм сред хора, защото понякога се чувстваш засрамен, сякаш си разочарование. В крайна сметка, не знаех как иначе да се справя с това", споделя Рууни.

В момента британецът ръководи Бирмингам Сити, наследството на Рууни във футбола е белязано от неговата забележителна 13-годишна кариера в Манчестър Юнайтед, където той игра в 393 мача и отбеляза впечатляващите 183 гола. Дългият път, извървян от Рууни е напомняне, че дори най-известните спортисти се сблъскват с драми и трудности в личния си живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съсипаха бившата на Григор Димитров от критики.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички