Месиньо, Месипулос, Месиоглу: Как би се казвал Меси в други държави? (+България)


Месиньо, Месипулос, Месиоглу: Как би се казвал Меси в други държави? (+България)
Снимка: Getty Images

3910 0

Лионел Меси спокойно може да бъде наречен най-великият играч в историята на футбола. Аржентинецът заслужи това призвание не само със спечелването на Световното първенство по футбол, но и с неизброимите си индивидиуални и отбори успехи през цялата си кариера.

Само преди 36 години в Аржентина едва ли дори са си представяли, че някога ще имат по-велик играч от Диего Армандо Марадона. "Гаучосите" стигат до световния връх благодарение на Марадона, но това, което ще направи предшественикът му няколко десетилетия по-късно, надхвърля и най-смелите очаквания.

Фамилията Меси извън Аржентина

Аржентина може да се гордее, че притежава двама от най-великите футболисти в света, а много държави само могат да завиждат за футболното богатство на "албиселесте". В социалните мрежи пък се появиха любопитни предположения как би се казвал Меси, ако бе гражданин на друга страна.

Как щеше да се казва Меси, ако беше бразилец

Фейсбук страницата Football News публикува 20 предложения за това каква фамилия би носил Меси, ако бе жител на 20 други държави. От Месиньо (Бразилия), през МакМеси (Шотландия), до Месини (Италия) и Месер (Германия)... Предложенията обаче не спират до тук.

Меси в България и на Балканите

Не по-малко интересни са фамилиите, които би носил Меси, ако бе от Балканите. В Гърция - Месипулос, в Румъния - Месеску, в Турция - Месиоглу, в Хърватия - Месич. В България, пък и в Русия, фамилията на Меси вероятно щеше да бъде Месов.

На аржентинеца спокойно може да се "пришие" и испанска фамилия, след като Винсенте дел Боске разкри, че Меси е можел да облече фланелката на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички