Меси vs Роналдо през 2022: Повече мачове за Кристиано, но тотално надмощие за Лео


Меси vs Роналдо през 2022: Повече мачове за Кристиано, но тотално надмощие за Лео
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

4196 0

2022 година е към своя край, а за пръв път от над десетилетие насам съперничеството Лионел Меси - Кристиано Роналдо бе наклонено в една от двете посоки. След като години наред двамата големи във футбола изумяваха с изключителната си конкуренция, 2022-ра се оказа падение за единия и връх за другия.

Приключи ли спорът Меси - Роналдо?

Спорът за това кой е по-добър - Меси или Роналдо, трябваше да бъде "решен" с навярно последното Световно първенство по футбол в кариерите и на двете суперзвезди. Именно световната титла бе единственият значим клубен трофей, който липсваше във витрините на Меси и Роналдо. 

Световната титла раздели Меси и Роналдо

В крайна сметка Меси успя да стигне да трофея на Мондиал 2022 с отбора на Аржентина, докато Роналдо отпадна безславно с Португалия, след като преживя поредния удар по егото си - да гледа "мореплавателите" от резервната скамейка в елиминациите. Това бе кулминацията на най-слабия сезон на Кристиано в последните 15 години.

Меси превъзхождаше Роналдо и на клубно ниво

Меси имаше надмощие над Роналдо не само заради Световното първенство, но и заради представянето му на клубно ниво. През 2022-ра той имаше много по-важна роля откъм голове и асистенции от Роналдо, който така и не успя да се впише в редиците на Манчестър Юнайтед при повторния си период в клуба.

Роналдо с повече мачове от Меси и многократно по-малко голове и асистенции 

Любопитното е, че макар и Роналдо да бе резерва в част от мачовете на "дяволите" през новия сезон, то португалецът завършва 2022-ра с повече мачове от Меси. Той има 51 мача през годината, докато Меси е взел участие в 49 срещи. Головете и асистенциите обаче са изцяло в полза на Меси - 35 гола и 33 асистенции срещу едва 16 гола и 5 асистенции за Роналдо.

Слабата форма на Роналдо доведе до това нито един европейски гранд да не го иска в състава си, а за това си има три основателни причини. В крайна сметка изглежда, че Роналдо приключи с големия футбол, след като стана ясно, че португалецът е напът да подпише договор в Саудитска Арабия до 2030 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички