Лекарите на Марадона са в центъра на разследването след появата на нов документ


Лекарите на Марадона са в центъра на разследването след появата на нов документ
Снимка: Getty Images/Guliver

1218 0

Появи се документ, който поставя още въпроси около смъртта на Диего Марадона. Легендарният футболист напусна този свят през ноември миналата година. Бившият футболист почина на 60-годишна възраст, когато получи инфаркт в дома си в Тигре, Буенос Айрес на 25 ноември 2020 г.

По-рано същия месец, на 2 ноември, Марадона беше приет в болница в Ла Плата и претърпя операция заради кръвен съсирек в мозъка си ден по-късно.

Сега се появи документ от клиниката на Olivos на Марадона с подробности за среща на 5 ноември между дъщерите на аржентинеца, неговия лекар Леополдо Луке, неговия психиатър Дра Косачов, директора на клиниката д-р Пабло Димитроф и главния лекар на интензивното отделение, Фернандо Виларехо.

Този документ, който очертава подробностите за лечението на Марадона, е важен, тъй като продължават разследванията кой е отговорен за смъртта му. "Тази част от документа обяснява за рисковете, на които Марадона е излагал", каза един от следователите по случая пред Infobae

"Обяснено: клиниката казва на личните му лекари, че лечението може да бъде опасно дори с контролирани дози, с наблюдение, дихателна подкрепа и хранителна помощ. Няма абсолютно нищо от това в дома му в Тигре". А какво е било последното желание на Диего Марадона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички