Разкриха последното желание на Марадона, иска да бъде почетен като Ленин


Разкриха последното желание на Марадона, иска да бъде почетен като Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver

2663 0

Разкриха какво е било последното желание на Диего Марадона. Тялото на аржентинската футболна легенда може да бъде ексхумирано и изложено заедно с трофеите му, тъй като желанието му две седмици преди да умре от инфаркт е било тялото му да бъде балсамирано.

В писмо до своя адвокат Матиас Морла заявява, че иска подобна почит като към руския лидер Владимир Ленин, чието запазено тяло е изложено на Червения площад в Москва от 1924 година.

В писмото на Марадона, подписано на 13 октомври - седмици преди смъртта му от инфаркт - се казва: "След задълбочен анализ искам да изразя желанието си след смъртта ми тялото ми да бъде балсамирано и изложено в споменатия музей, заобиколено от максимален брой трофеи, лични предмети и любими спомени, за да продължат да получавам привързаността на хората от това място".

Допълва се, че планът е да се създаде мавзолей някъде, където да могат да го посещават феновете. "Това беше нещо, което Марадона бе обсъждал и с братята си. Предложението, което имаме, е сериозно, конкретно и с покрити разходи, но в крайна сметка това ще бъде отговорност на футболната федерация". 

А по-рано излезе информация, че марката "Марадона" всъщност не е била собственост на аржентинеца, а на неговия адвокат.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама