Папа Франциск говори за Диего Марадона и за Мондиал '86: Победата на самотата


Папа Франциск говори за Диего Марадона и за Мондиал '86: Победата на самотата
Снимка: Getty Images/Guliver

1664 0

Папа Франциск се върна към спомените си за покойната легенда на футбола Диего Марадона и го определи като "поет и велик шампион". Той си спомни срещата помежду им, както и моментът, в който Марадона изведе Аржентина до световната титла през 1986 година.

"Срещнах се с Диего Армандо Марадона по време на мач на мира през 2014 година. Помня с удоволствие всичко, което Диего стори за фондацията, който се грижеше да нуждаещите се по света. На терена той бе поет и велик шампион, който е дарявал с радост милиони хора, както в Аржентина, така и в Неапол. Той бе и много крехък човек.

Имам личен спомен за Световното първенство по футбол през 1986 година, когато Аржентина спечели благодарение на Марадона. Бях във Франкфурт, трудни времена за мен, учих езика и събирах материали за дисертацията ми. Не гледах финала на Световното и научих на следващия ден, когато момче от Япония написа "Само Аржентина" на дъската по време на час по немски.

Аз лично помня триумфа като победата на самотата, защото нямаше с кого да споделя радостта от победата. Самотата те кара да се чувстваш сам, това, което прави радостта красива, е възможността да я споделиш. Когато ми казаха за смъртта на Марадона, се молих за него и изпратих броеница и лични слова към семейството му

А наскоро футболистка направи твърдение, че е поредното извънбрачно дете на Марадона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички