Куп звезди от континента побесняха срещу предложение ваксина за коронавирус да се тества върху хората в Африка


Куп звезди от континента побесняха срещу предложение ваксина за коронавирус да се тества върху хората в Африка
Снимка: Getty Images/Guliver

4452 0

Тези дни се появи твърдение, че френски учени са подкрепили идеята да се използва ваксината против туберкулоза за лечение на болни от коронавирус. Става дума за професор Жан-Пол Мира и директорът на научните изследвания на Френския национален институт по здравеопазване Камил Лохт. Според слуховете, те са предложили да се направи тестване на тази теория върху жители на континента Африка. Тези твърдения пратиха в ярост известни бивши и настоящи футболни звезди с произход от Черния континент.

Сред тези футболисти е защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба. "Тези двамата лекари ли са, или клоуни? Това е расизъм, който никога не бих могъл да си представя. Срамно и неприемливо! Всички трябва да се държим заедно и да работим ръка за ръка, за да се борим с този вирус", написа той в социалните мрежи.

С реакция по въпроса се отчете и бившата звезда на Челси и Кот д'Ивоар Дидие Дрогба. "Напълно немислимо е да продължаваме да предупреждаваме това. Африка не е тестова лаборатория. Бих искал да осъдя тези унизителни, лъжливи и най-вече дълбоко расистки думи. Помогнете ни да спасим Африка от КОВИД-19 и да изравним кривата", написа той в Туитър.

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер също не остана безучастен. "Отне ми известно време, за да намеря думи за тези момчета... Двама френски лекари предлагат по телевизията да проведат експеримент за ваксина срещу КОВИД-19 в Африка... Сякаш африканците са някакви животни!?!? Позорно! Това е расизмът в най-високото му проявление и...", написа той. Междувременно, лекарят на френски елитен клуб се самоуби, след като разбра, че е заразен с болестта (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички