Кирил Домусчиев не отрече думите на Божков и заяви: Не искам да му слизам на нивото


Кирил Домусчиев не отрече думите на Божков и заяви: Не искам да му слизам на нивото

1237 0

Собственикът на Лудогорец и Нова телевизия Кирил Домусчиев не закъсня и отговори на твърдението на Васил Божков, че е бил изнудван да сключи "златен договор" за реклама на "Национална лотария" в ефира на Нова.

Домусчиев реално не отрича думите на Божков, но акцентира, че Божков плащал много за реклама, защото иначе бизнесът му няма да е възможен и го е правил още преди собствеността на Нова телевизия да бъде сменена. Освен това, собственикът на Нова телевизия обърна поглед и към конкурента bTV - заради рекламен договор с Българския спортен тотализатор (БСТ).

Ето и цялото изказване на Домусчиев, публикувано в профила му във Facebook:

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.

какъв бе първият "удар" на Божков по Борисов и Горанов вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама