Божков с втора порция разкрития за властта, намесен е Домусчиев и Лудогорец


Божков с втора порция разкрития за властта, намесен е Домусчиев и Лудогорец
Снимка: Правителствена пресслужба

2214 0

Доскорошният благодетел на Левски Васил Божков изправи на нокти България с поредната си порция разкрития срещу властимащите в страната. Той публикува паметна записка от договор за реклама, който е сключен на среща, проведена под натиска на Бойко Борисов и Владислав Горанов, според думите му.

Интересното е, че тук е намесен собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, както и неговият клуб. Божков каза индиректно, че ще предостави записката на "компетентните институции. В България и Европа". Ето всичко, публикувано от него днес:

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.___________________

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и

спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19) А какъв бе първият "удар" на милиардера по Борисов и Горанов вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама