Кирил Домусчиев: Ако мога с нещо да бъда полезен, бих помогнал на Левски


Кирил Домусчиев: Ако мога с нещо да бъда полезен, бих помогнал на Левски

1542 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се изказа за ситуацията в Левски, като изрази готовност да помогне на "сините", ако може да бъде полезен в настоящата ситуация с един от грандовете на българския футбол. Той обаче подчерта, че не става дума затова да стане собственик или главен спонсор.

"Не мога да коментирам политическите нюанси, не съм собственик на Левски. Много е важно Левски да излезе от тази ситуация, да се стабилизира. Българското първенство ще загуби от липсата на Левски. Ако мога с нещо да бъда полезен, да помогна с нещо, бих помогнал. Не ме тълкувайте погрешно. Не искам да ставам собственик, нито генерален спонсор, но ако с нещо мога да бъда полезен. Левски има голям потенциал да излезе от кризата. Един милион привърженици по 10 лева да дадат са 10 милиона лева. С такава фенска маса би трябвало клубът да няма проблеми", заяви Домусчиев.

"Неговото ръководство, сегашно или бъдещо, да бъде достатъчно компетентно с тази фенска маса да изведат клуба от тази криза. Да му мислят по-малките клубове, за Левски не се притеснявам“, допълни Домусчиев.

Относно схемата 60/40, от която разградския клуб се възползва: "Не сме съкратили нито един служител. Разделихме се само с Лукоки. Всеки месец плащаме 250-260 хиляди лева данъци. Внасяме милиони в държавния бюджет и мисля, че сме полезни за държавата. Всички клубове са засегнати от тази криза и ако нещата продължават така, ще търсим вариант. Знаете, че спонсорите и рекламодателите се оттеглят. Има футболисти с изтичащи договори. Подновихме ги, но им орязваме с 30, 40, 50 процента парите. А тези, на които не изтичат, с част от тях вече сме се договорили". А какво бе обявено днес от БФС за подновяването на Първа лига - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Нов в ЦСКА участвал в секс оргия и критикувал свой наставник за тренировките му

Като трансферен удар беше възприето у нас привличането на двама играчи на Уотфорд от ЦСКА. Става дума за Джером...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама