"Искам да погледна дъщеря си в очите и да кажа, че съм направил всичко възможно" - личната мисия на Зинченко за войната в Украйна


"Искам да погледна дъщеря си в очите и да кажа, че съм направил всичко възможно" - личната мисия на Зинченко за войната в Украйна
Снимка: Getty Images

1241 0

Футболистът на Арсенал Олександър Зинченко, че е воден от лична мисия да покрепи своята родина Украйна във войната с Русия. По време на предсезонното турне в САЩ Зинченко отправи емоционални слова в Ню Джърси, с които благодари на Америка за помощта, която оказва на Украйна.

Мисията на Зинченко за Украйна

"Да съм тук, в Америка, искам да изкажа огромните си благодарности на Америка и на останалата част от света, които ни помагат в тези трудни времена. Със събитието, което предстои на 5-и август в Лондон, моята мисия е да опитам да помогна. Искам, когато моите деца пораснат и ме питат как съм помогнал в тази война, аз да погледна дъщеря си в очите и да кажа, че с майка ѝ сме направили всичко възможно, за да помогнем", заяви звездата на "артилеристите".

"Използвам футбола, който е най-добрият спорт в света, за да представя страната ни по най-добрия начин и с всички бивши играчи, легенди, актьори, това е толкова важно. Не просто да съберем средства за изграждане на училище в Украйна, но да изпратим съобщение до останалия свят и до украинския народ, който остава там и се бори за своята независимост, да каже: "Вижте, не сте сами"".

Зинченко е баша едногодишна дъщеря на име Ева със съпругата си Влада Седан, телевизионна журналистка. Наскоро той организира благотворителен мач, наречен "Game4Ukraine", планиран да се проведе на "Стамфорд Бридж" на 5 август.

Основната цел на този мач е да повиши осведомеността за хуманитарната криза в Украйна и необходимите средства за възстановяването на училището "Михайло-Коцюбински" в Черниговска област, което беше разрушено от руски ракети. Той често се изказва за войната в Русия, като наскоро заяви, че никога повече не иска да бъдат наричани братя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички