И премиерът осъди случилото се в Скопие: Агресията е напълно неприемлива


И премиерът осъди случилото се в Скопие: Агресията е напълно неприемлива
Снимка: Levski.bg

2283 0

Министър-председателят на България акад. Николай Денков също се изказа за инцидента с фенове на Левски преди мача с Шкупи в Северна Македония. Един от привържениците има прободни рани и все още е в болница.

"Агресията е напълно неприемлива"

"Агресията е напълно неприемлива. Виновните трябва да се понесат наказанията. Най-важното в случая, че младежът е стабилизиран след операцията, трябва да се види кога може да се върне в България и да бъде лекуван", заяви той.

Премиерът подчерта, че вече има българска реакция – изявление на МВнР, а Софийска градска прокуратура се е самосезирала.  Той определи като много крайна мярка публика от РС Македония да не присъства на реванша в София.

Ще има ли гостуващи фенове?

"Въпросът ще бъде обсъден с вътрешния и спортния министър. Налагането на подобна забрана е много крайно. За съжаление, организация от другата страна не е била много добра, за да се стигне до такива инциденти. Трябва да видим как да си вземем поука", каза акад. Денков.

И все пак това е решение, което предстои да бъде взето от УЕФА, като европейската централа неведнъж е ограничавала гостуващи фенове при подобни инциденти. А според медиите в Северна Македония решението дори вече е взето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички