УЕФА забранява македонски фенове в София, "за да няма война"


УЕФА забранява македонски фенове в София, "за да няма война"
Снимка: facebook / levskiofficial

8235 0

Македонският представител в Лигата на конференциите, отборът на Шкупи, почти сигурно няма да има никаква помощ от трибуните в реванша от 2-ия квалификационен кръг срещу Левски.

Очаква се УЕФА да вземе решение в идните дни

Информацията е на източници от клуба, които твърдят, че УЕФА ще забрани присъствието на гостуващи фенове на тази среща, пише "sport1.mk". Реваншът на стадион "Георги Аспарухов" на 3-ти август от 20:00 часа.

Причина за очакваното решение са инцидентите преди и по време на снощния първи мач на "Тодор Проески", когато феновете на гостите бяха нападнати първо в "Чаир", където един от членовете им беше намушкан с нож. След имаше и конфликт с македонската полиция на трибуните на стадиона.

Кулминацията на всичко това са 19 задържани българи и един хоспитализиран, което предизвика бунт в социалните мрежи на югозападната ни съседка и закани за отмъщение на реванша. За да се предотврати евентуална възможност за кръвопролития, се очаква УЕФА да вземе официално решение в началото на следващата седмица да забрани на македонски фенове да пътуват под каквато и да е форма до София. Междувременно задържаните фенове на Левски биват постепенно освобождавани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички