СГП се самосезира за фена на Левски: Опит за умишлено убийство на български гражданин в Скопие


СГП се самосезира за фена на Левски: Опит за умишлено убийство на български гражданин в Скопие
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2151 0

От Софийската градска прокуратура излязоха с официално становище за фена на Левски, който бе намушкан с нож преди мача с Шкупи от Лигата на конференциите. Започва разследване за опит за умишлено убийство.

Вече е образувана прокурорска преписка, която е разпределена на прокурор на принципа на случайния подбор. Той незабавно е образувал досъдебно производство. Ето и цялото съобщение от СГП без редакторска намеса:

СГП се зае да разследва случая с намушкания фен на Левски

"Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по информация в медиите за прободен с нож български гражданин в гр. Скопие, Република Северна Македония вечерта на 27.07.2023 г. преди футболния мач на Левски и Шкупи.

По случая е образувана прокурорска преписка, разпределена на прокурор на принципа на случайния подбор.

Наблюдаващият прокурор незабавно образува досъдебно производство за опит за умишлено убийство (престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК). Дадени са конкретни указания за извършване на действия по събиране и проверка на доказателства по случая. Разследването ще се проведе от следовател от следствения отдел на СГП на основание чл. 194, ал. 1, т. 3 от НПК, тъй като негов предмет е престъпление, извършено в чужбина.

В хода на разследването ще се установяват всички обстоятелства, свързани с извършеното деяние в съответствие с изискванията за обективно, всестранно и пълно разследване" - гласи информацията.

Вече е потвърдено, че всички фенове на Левски, които бяха задържани, са на свобода - ето с колко и за какво са наказани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички