"Гуардиола постави 1 условие на Меси за секса и имаше ефект": Как Пеп подобри Лео


"Гуардиола постави 1 условие на Меси за секса и имаше ефект": Как Пеп подобри Лео
Снимка: Getty Images/Guliver

8283 0

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси ще има нов отбор от лятото - това бе потвърдено и от старши треньора на ПСЖ Кристоф Галтие. Усилено се спекулира, че 35-годишният аржентинец няма да продължи на най-високо ниво и ще доиграе последните си години като професионален футболист извън Европа.

Седемкратният носител на "Златната топка" така и не успя да пренесе магията си от Барселона в ПСЖ, но въпреки това го стори с Аржентина през декември миналата година, когато сбъдна мечтата си, грабвайки световната титла с "гаучосите".

Всеизвестно е, че един от хората, които са отговорни за изумителната кариера на Меси, е Пеп Гуардиола. По време на съвместния им престой на "Камп Ноу" Барселона се радваше на един от най-силните периоди в историята си.

Самият испанец е според мнозина най-успешният треньор за този век. Неговите виждания за играта се различават и винаги успява да изненада с подхода си. За една негова по-различна стратегия с футболистите разказва Самир Насри.

Французинът си спомня за прословутото правило за секс на Пеп Гуардиола. И по-конкретно - напомняме думите на Насри отпреди години, когато посочва как всъщност Лионел Меси е бил облагодетелстван от съветите на Гуардиола в това отношение.

Ограничението за секс от Гуардиола помогнало и на Левандовски

"Според Гуардиола активността на неговите футболисти в сексуално отношение трябва да се случва преди полунощ, за да се насладят на добър сън - дори и на следващия ден да са свободни и да почиват. Той постави това правило и за Меси, а неговата мускулатура се подобри оттогава" - разказва Насри пред L'Equipe du Soir.

"Той ни каза, че така е успял да извлече най-доброто от Роберт Левандовски също - така и двамата са избегнали мускулни контузии.

Гуардиола няма да те унижава и обижда, но ще направи всичко възможно, за да прогресираш - да знаеш как да се позиционираш, как да играеш. Той е придирчив човек" - сподели още Насри, който игра само веднъж за Гуардиола в първия му сезон, преди да бъде даден под наем в Севиля.

Колкото до бъдещето на Меси: Часова след думите на Галтие за раздяла - Меси пусна видео със страна, в която е желан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички