Григор лежал в болница заради коронавируса, обяви колко килограма е свалил


Григор лежал в болница заради коронавируса, обяви колко килограма е свалил
Снимка: Getty Images/Gulliver

3796 0

Първата ракета на България Григор Димитров разкри колко килограма е свалил вследствие на заразяването си с коронавирус. Той отправи послание към хората какво да правят, за да се предпазят от новия вирус. Димитров вече даде отрицателен тест за COVID-19, но все още не е възстановен от болестта.

"Загубих 3 кг, бях направо в нокаут", заяви Димитров пред френския "L'Equipe". Oще по-интересен бе първият въпрос на изданието в интервюто с българина. В него се съдържа следното: "Наложи се дори да влезете в болница..". Отговорът е утвърдителен.

"Дори най-добрата физическа форма не ви пази от нищо. Хората трябва да знаят, че може да се случи на всички и че ще трябва да свикнат да живеят с това. Трябва да се носи маска, да си миеш ръцете по-често от обичайното, да си сменяш облеклото, когато се прибереш у дома. Това са малки неща, които могат да променят всичко. Ако изобщо можех да си представя, че ще изпадна в подобно положение...", казва още Григор.

Запитан дали ще участва на тазгодишния US Open, Димитров заяви: "За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 кг. за 3 седмици, за да играя в Синсинати и в три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изпразнен. Това са елементи на един процес". А как точно протече боледуването на тенисиста вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички